دانشمندان دانشگاه هاروارد با برهم زدن سير تكامل طبيعي حيوانات به تغيير دياناي جوجهها براي توليد جنينهايي با پوزه سوسمار به جاي نوك، دست زدهاند.
به گزارش ايسنا، كارشناسان، دياناي جنينهاي مرغ را در مراحل اوليه رشد آنها تغيير داده و توانستند موجودات پوزهداري را توليد كنند كه در دوره كرتاسه منقرض شدهاند.
اين رونمايي علمي بازگشت تكامل ميتواند راه را براي دانشمندان به منظور تغيير دياناي در جهات ديگر و استفاده از روند مشابه براي ساخت گونههاي بهتر با قابليت انطباق با آبوهواي زمين هموار كند.
آنها همچنين مدعي شدهاند كه اين دستاورد ميتواند به حذف نقائص هنگام تولد در نوزدان انسان كمك كند.
آرخات آبژانوف، زيستشناس تكاملي دانشگاه هاروارد، اين جوجههاي پوزه سوسماري را با سوراخ كردن پوسته تخم آنها و تزريق يك دانه پروتئين ژلاتيني پيش از آغاز رشد جنين به وجود آورده است.
اين تغييرات به مولكولهاي جدا در محيط تخم اجازه ميدهد طي 14 روز رشد كرده و به پوزه تبديل شوند.
اگرچه قوانين اخلاقي، شكستن تخمهاي جوجهدار را منع كرده اما آبژانوف اميدوار است كه روزي بتواند جوجهها را به حالت دايناسور مانيراپتورا درآورد.
وي اين تغييرات را با تحليل مولكولهاي علامت دهنده كه كنترل تغييرات كالبدي در پرندگان و ساير موجودات را بر عهده دارند، انجام داده بود.
افزودن پروتئين به تخمها كه رشد مولكولهاي خاص را متوقف ميكند، همچنين از رشد برخي مشخصههاي خاص در پرنده ممانعت به عمل ميآورد.
مانيراپتوراها دايناسورهاي كوچكي بودند كه به تصور دانشمندان كلكسيوني از هزاران پرنده را در سراسر دنيا به دنيا آوردهاند.
به عقيده كارشناسان، جوجهها و ديگر پرندگان طي يك مجموعه تغييرات ژنتيكي از دايناسورها به وجود آمدهاند.
با تغيير دياناي جوجهها براي شباهت به ژنهاي سوسمار پيش از بوجود آمدن نوك، دكتر آبژانوف توانست مسير تكاملي جوجهها را تغيير دهد تا به جاي نوك با پوزه به دنيا بيايند.
جك هورنر، يك ديرينهشناس دانشگاه مونتانا در حال انجام كار مشابهي براي ساخت «چيكنوزاروس» با يك دم و دستاني شبيه دايناسورها است.
نظرات شما عزیزان: